Τουρκία: Νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο εξήγγειλε ο Ερντογάν
AP
AP

Τουρκία: Νομοσχέδιο για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο εξήγγειλε ο Ερντογάν

Το AKP ετοιμάζει νομοσχέδιο για να επιτρέψει σε ανθρώπους και εταιρείες να αναδιαρθρώσουν χρέη προς το Δημόσιο, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέτρα που προαναγγέλθηκαν καν πριν από τις εκλογές.

Οι αλλαγές θα αίρουν τα τέλη καθυστερημένης πληρωμής που προκύπτουν για απλήρωτους φορολογικούς λογαριασμούς, χρέη κοινωνικής ασφάλισης και άλλες υποχρεώσεις, δήλωσε ο Ερντογάν μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επίσης, θα επιτρέπει επίσης σε ιδιώτες και εταιρείες να πληρώσουν τις εκκρεμείς οφειλές σε δόσεις μετά την αναδιάρθρωση με ένα συγκεκριμένο επιτόκιο, πρόσθεσε.

«Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο νόμου που θα αναδιαρθρώσει τις δημόσιες απαιτήσεις ιδρυμάτων όπως εφορίες, τελωνεία, φορέας κοινωνικής ασφάλισης, δήμους», είπε ο Ερντογάν.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αυξήσει τις δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ηλικίας συνταξιοδότησης για εκατομμύρια πολίτες και σημαντικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών είπε ο Ερντογάν.

Την περασμένη εβδομάδα, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει ένα ευρύ πακέτο αναδιάρθρωσης στους πολίτες.