Τουρκία: Δίωξη κατά 30 ατόμων για τα fake news σχετικά με την υγεία του Ερντογάν

Τουρκία: Δίωξη κατά 30 ατόμων για τα fake news σχετικά με την υγεία του Ερντογάν

Νομικές διαδικασίες κατά 30 ατόμων έχουν κινηθεί στην Τουρκία σχετικά με τις φήμες που αναπαράχθηκαν για την υγεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το Euronews, όλοι οι ύποπτοι διώκονται για ανάρτηση στο twitter χρησιμοποιώντας το hashtag «#dead», σύμφωνα με την τουρκική Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας.

«Έχουν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίον 30 ατόμων για κοινή χρήση tweets με παραπληροφόρηση και χειραγωγικό περιεχόμενο», ανέφεραν οι τουρκικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Οι ύποπτοι ήταν επίσης υπό έρευνα για διάδοση περιεχομένου που «προσβάλλει ή παραποιεί» τον Τούρκο Πρόεδρο. Τριάντα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους έχουν κινηθεί οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες», ανέφεραν  οι τουρκικές αρχές.

«Γίνονται οι απαραίτητες έρευνες για τις αναρτήσεις που περιέχουν ψέματα, αβάσιμα και παραπληροφόρηση και αποστέλλονται στις δικαστικές αρχές». Παράλληλα, οι δικηγόροι του Ερντογάν έχουν επίσης καταθέσει μήνυση στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας.