Τουρκία: Απαγορεύτηκε η αποστολή προεκλογικών SMS στον Κιλιτσντάρογλου

Τουρκία: Απαγορεύτηκε η αποστολή προεκλογικών SMS στον Κιλιτσντάρογλου

Το απόγευμα της Παρασκευής η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΒΤΚ) που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να προωθούν προεκλογικά μηνύματα SMS του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αυτό μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία και αναφέρουν ότι αν δεν συμμορφωθούν στην απόφαση οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απειλούνται με πρόστιμο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η ειδοποίηση έχει ήδη σταλεί προς τους παρόχους με την υπογραφή του προέδρου της εν λόγω Αρχής που εποπτεύει τα ψηφιακά μέσα επικαλούμενη απόφασης της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής της 15ης Μαρτίου 2023, βάσει της οποίας: «Απαγορεύεται η προπαγάνδα με αποστολή οπτικών, ακουστικών ή γραπτών μηνυμάτων σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις πολιτών, κινητά ή σταθερά τηλέφωνα».

Ζητήθηκε από τους φορείς εκμετάλλευσης GSM να συμμορφωθούν αυστηρά με τη νομοθεσία και ειπώθηκε: «Εάν διαπιστωθεί ότι η εταιρεία σας έχει στείλει SMS ή πραγματοποίησε μια κλήση αντίθετη με τη σχετική νομοθεσία, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης της άδειας, στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου BaBaLa TV, στην οποία παρευρέθηκε ο αρχηγός του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απαγορεύτηκε να μεταδοθεί το Σάββατο σε Προύσα και Αττάλεια, από τα περιφερειακά εκλογικά συμβούλια, μετά από αίτηση του κυβερνώντος κόμματος AKP.

 «Η προβολή του AKP που θα διεξαχθεί αύριο 27 Μαΐου στην πλατεία της πόλης «έχει μόνο τον χαρακτήρα της συκοφαντικής δυσφήμισης», ανέφερε το AKP και ζήτησε να μην μεταδοθεί, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την Περιφερειακή Εκλογική Επιτροπή στην Προύσα.