Τουλάχιστον επτά νεκροί σε ολονύκτιες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία
AP
AP

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε ολονύκτιες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Οι ολονύκτιες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον επτά αμάχων στη βόρεια και ανατολική Ουκρανία, ανέφεραν περιφερειακοί αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν στην Κοστιαντίνοβκα στην ανατολική περιοχή της περιφέρειας Ντονέτσκ και το γραφείο του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δύο σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν μετά από σφοδρό βομβαρδισμό της Μπιλοπίλια στη βόρεια περιοχή του Σούμι.

Ρωσικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Λευκορωσία

Την ίδια στιγμή, οι μετακινήσεις στρατευμάτων της Ρωσίας στη Λευκορωσία υποδηλώνουν ότι η Μόσχα συνεχίζει πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χώρα, παρά το ότι ο στρατός της τελευταίας είναι πολύ λιγότερο έμπειρος, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας την Παρασκευή, στην ημερήσια ενημέρωσή του.

Η διατήρηση πεδίου εκπαίδευσης στέλνει επίσης σημαντικά πολιτικά μηνύματα, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο.

«Το γεγονός ότι η Ρωσία έχει καταφύγει στην εκπαίδευση του προσωπικού της υπό τον πολύ λιγότερο έμπειρο στρατό της Λευκορωσίας υπογραμμίζει πώς η 'ειδική στρατιωτική επιχείρηση' της Ρωσίας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο σύστημα εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού - οι εκπαιδευτές έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ουκρανία».