Φωτογραφία αρχείου
TotalEnergies: Σε επαφή με τις αρχές της Δανίας για τα drones πάνω από κοίτασμα φυσικού αερίου
Φωτογραφία αρχείου

TotalEnergies: Σε επαφή με τις αρχές της Δανίας για τα drones πάνω από κοίτασμα φυσικού αερίου

«Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η γαλλική εταιρεία TotalEnergies που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου 'ρόαρ' στη Βόρεια Θάλασσα, ερωτηθείσα για τη δραστηριότητα drone που εντοπίστηκε κοντά στο κοίτασμα το Σαββατοκύριακο.

Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε επαφή με τις αρχές της Δανίας όπως και με την υπηρεσία ενέργειας της χώρας, για το θέμα.

Η αστυνομία της Δανίας έκανε γνωστό σήμερα ότι το Σαββατοκύριακο έλαβε αναφορές περί «δραστηριότητας» μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στο κοίτασμα φυσικού αερίου Ρόαρ, στη Βόρεια Θάλασσα.

Το κοίτασμα αυτό βρίσκεται δίπλα στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου της Δανίας, το Τίρα. Την εκμετάλλευση και των δύο έχει αναλάβει η γαλλική εταιρεία TotalEnergies.

Η Δανία, όπως και άλλες χώρες της περιοχής, έχει αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής όσον αφορά την ασφάλεια του ενεργειακού τομέα, μετά τη διαρροή που παρατηρήθηκε στους δύο ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, η οποία αποδίδεται σε δολιοφθορά.

Η γαλλική εταιρεία ανέφερε εξάλλου την περασμένη εβδομάδα ότι παρατήρησε «μη εγκεκριμένη δραστηριότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών» κοντά σε μια άλλη υπεράκτια πετρελαϊκή εγκατάστασή της στη Βόρεια Θάλασσα, τη Χάφνταν Β. 

 

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ