Ταγιάνι: Ο Σολτς λέει ό,τι θέλει, τους μετανάστες που θέλουν να πάνε στη Γερμανία να μην τους στέλνουν στην Ιταλία
AP Photo/Andrew Medichini
AP Photo/Andrew Medichini

Ταγιάνι: Ο Σολτς λέει ό,τι θέλει, τους μετανάστες που θέλουν να πάνε στη Γερμανία να μην τους στέλνουν στην Ιταλία

Αιχμές κατά του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς άφησε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, επισημαίνοντας πως «τους μετανάστες που θέλουν να πάνε στη Γερμανία, δεν πρέπει να τους στέλνουν στην Ιταλία».

Κύριο θέμα συνεχίζει να αποτελεί στην Ιταλία το μεταναστευτικό. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συγκέντρωση του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, αναφερόμενος στο κύριας σημασίας αυτό θέμα, δήλωσε:

«Ο Σολτς λέει ό,τι θέλει. Εμείς πρέπει να έχουμε ως σημείο αναφοράς τη στρατηγική, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Στη Γερμανία βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Εμείς θα θέλαμε να καταλάβουμε ποια είναι η γερμανική θέση, τα όσα λένε δεν είναι σαφή. Θα τα αξιολογήσουμε, θα δούμε. Τους μετανάστες που θέλουν να πάνε στη Γερμανία, δεν πρέπει να τους στέλνουν στην Ιταλία», δήλωσε ο Ταγιάνι σε συγκέντρωση του κόμματός του Forza Italia.

Επίσης, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, μέσω διαδικτύου υπογράμμισε: «Προσπαθούν να σταματήσουν τη μετανάστευση σε μια περιοχή της Ευρώπης αλλά, σε μια άλλη, διευκολύνουν τη μεταφορά μεταναστών. Με συνοχή και οξύνοια».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αναφορά του Κροζέτο είναι στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία.