Τ. Ερντογάν: Η οργισμένη απάντηση σε δήλωση για «κρεμάλα» - «Ρε ανήθικε!»

Τ. Ερντογάν: Η οργισμένη απάντηση σε δήλωση για «κρεμάλα» - «Ρε ανήθικε!»

Την οργή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε δήλωση του εκπροσώπου του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για τον απαγχονισμό του πρώην πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960.

«Ο συγχωρεμένος Μεντερές, κάποια περίοδο είχε δώσει προνόμια στους ισλαμιστές και αυτοί είχαν πάρει φόρα με τις απαιτήσεις τους. Αργότερα ο Μεντερές υποχρεώθηκε να βγάλει νόμο προστασίας των αρχών του Κεμάλ Ατατούρκ. Εύχομαι το τέλος του Ερντογάν μην είναι το ίδιο, μην είναι παρόμοιο!», δήλωσε ο Ενγκίν Αλτάϊ εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CHP.

Απαντώντας ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πεθάνει αν χρειαστεί, πως δεν φοβάται και πως από την αρχή της πορείας που έχει επιλέξει «κρατά σάβανό του».

«Ένας ανήθικος ένας θρασύς υπονόησε πως εύχεται το τέλος μου θα είναι όπως αυτό του Μεντερές. Ρε ανήθικε, εμείς όταν ξεκινήσαμε αυτή την πορεία, πήραμε το σάβανο μας μαζί μας», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Εν συνεχεία έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα εναντίον του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις, ενώ ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χούσεϊν Αϊντίν, υπέβαλε μήνυση εναντίον του Αλτάι για απειλή κατά  Ερντογάν.