Συνελήφθη ο οδηγός του μαφιόζου Ντενάρο
AP
AP

Συνελήφθη ο οδηγός του μαφιόζου Ντενάρο

Συνελήφθη ο οδηγός του αρχηγού της Κόζα Νόστρα, του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, Τζοβάνι Λούπινο, μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη την περασμένη εβδομάδα του Ντενάρο στο Παλέρμο της Σικελίας.

Ο οδηγός του Μεσίνα Ντενάρο επισήμως ασχολείται με το εμπόριο ελιών και ελαιόλαδου Κατά τη σύλληψή του στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι. Ερωτηθείς από τους ανακριτές, ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε την πραγματική ταυτότητα του αρχιμαφιόζου, κάτι που οι υπεύθυνοι των ερευνών θεωρούν αδύνατον.

Σύμφωνα με διαρροές, όταν ο Μεσίνα Ντενάρο κατάλαβε ότι οι καραμπινιέροι πλησίαζαν για να τον συλλάβουν, είπε στον οδηγό του: «τώρα τελείωσαν όλα».

Πώς συνελήφθη ο Ντενάρο

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο νούμερο 1 καταζητούμενος της Μαφίας συνελήφθη στο Παλέρμο της Σικελίας από την ιταλική αστυνομία, ενώ είχε διαφύγει της σύλληψης για τρεις δεκαετίες.

Ο φυγάς «νονός» της Μαφίας συνελήφθη από τους καραμπινιέρους «μέσα σε μια υγειονομική δομή του Παλέρμο, στην οποία είχε μεταβεί για κλινικές θεραπείες», ανακοίνωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AGI ο στρατηγός των Καραμπινιέρων (Χωροφυλακή) Πασκουάλε Αντζελοσάντο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ιταλία: Oι καραμπινιέροι βρήκαν το κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας Ντενάρο