Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Πάπας Φραγκίσκος
AP
AP

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης για έναν προγραμματισμένο έλεγχο, ανέφερε ο εκπρόσωπός του Ματέο Μπρούνι σε σύντομη δήλωσή του την Τετάρτη.

Ο Πάπας, ο οποίος είναι 86 ετών, νωρίτερα μέσα στην ημέρα συμμετείχε στην εβδομαδιαία γενική ακρόαση και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πάσχει από εκκολπωματίτιδα, μια πάθηση που μπορεί να μολύνει ή να φλεγμαίνει το παχύ έντερο, και υποβλήθηκε σε επέμβαση το 2021 για την αφαίρεση μέρους του παχέος εντέρου του.

Νωρίτερα φέτος, δήλωσε ότι η πάθηση επέστρεψε και ότι τον κάνει να παίρνει βάρος, αλλά ότι δεν ανησυχεί υπερβολικά. Δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Έχει επίσης πρόβλημα με το γόνατό του και χρησιμοποιεί εναλλάξ μπαστούνι και αναπηρικό καροτσάκι στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο Φραγκίσκος δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του πέρυσι ότι προτίμησε να μην κάνει χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του επειδή δεν ήθελε να επαναληφθούν οι μακροχρόνιες αρνητικές παρενέργειες από την αναισθησία που υπέστη μετά την επέμβαση του 2021.

Ο πάπας Φραγκίσκος, όπως διαρρέει το Βατικανό, ενδέχεται να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι την Παρασκευή, ενώ υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, όπου βγήκε αρνητικός.