Σε καραντίνα τέθηκε αεροσκάφος στο JFK της Νέας Υόρκης- 100 επιβάτες σοβαρά ασθενείς

Σε καραντίνα τέθηκε αεροσκάφος στο JFK της Νέας Υόρκης- 100 επιβάτες σοβαρά ασθενείς

Σε καραντίνα έχει τεθεί στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης ένα αεροσκάφος της εταιρείας Emirates, καθώς διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 100 επιβάτες αρρώστησαν σοβαρά κατά την διάρκεια της πτήσης από το Ντουμπάι προς τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πτήση 203, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των ΗΠΑ στις 9:10 π.μ. (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι 100 από τους συνολικά 500 επιβάτες υποφέρουν από βήχα και πυρετό. Εκπρόσωπος του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο δήλωσε πως η πτήση πραγματοποίησε ενδιάμεση στάση στην Μέκκα, όπου βρίσκεται σε έξαρση μια επιδημία γρίπης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση, σε συνεργασία με τις αρχές του αεροδρομίου.

Επί τόπου βρίσκονται εκπρόσωποι της τοπικής αστυνομίας και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι WNBC. Καμία υπηρεσία όμως δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να διευκρινίσει τι συνέβη, ενώ και το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η αεροπορική εταιρεία από την πλευρά της επιβεβαίωσε την ύπαρξη μόνο δέκα ασθενών στο αεροσκάφος ενώ υποστήριξε ότι οι υπόλοιποι σύντομα θα αποβιβαστούν.

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει ήδη κάποια βίντεο που φέρονται να είναι από το εσωτερικό του αεροσκάφους: