Σαγκάη: Εντείνεται το lockdown - Υγειονομικοί κάνουν απολυμάνσεις στα σπίτια

Σαγκάη: Εντείνεται το lockdown - Υγειονομικοί κάνουν απολυμάνσεις στα σπίτια

Ακόμα περισσότερο εντείνονται οι περιορισμοί για την πανδημία, στη Σαγκάη, οι οποίοι παραμένουν εδώ και ένα σχεδόν μήνα, ενώ την ίδια στιγμή ομάδες με προστατευτικές στολές έχουν αρχίσει να μπαίνουν στα σπίτια των κατοίκων που έχουν μολυνθεί από τον ιό για να ψεκάζουν για την απολύμανση των χώρων.

Σύμφωνα με το Associated Press η κυβέρνηση στη Σαγκάη διέταξε τους ανθρώπους σε ορισμένες περιοχές να μείνουν ξανά στα σπίτια τους αφού τους άφησαν να βγουν για περιορισμένα ψώνια τις τελευταίες εβδομάδες. Σήμερα, ανεστάλησαν οι δύο τελευταίες γραμμές του μετρό που λειτουργούσαν ακόμη, σηματοδοτώντας για πρώτη φορά το κλείσιμο ολόκληρου του συστήματος πόλης, σύμφωνα με το The Paper, ένα διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης.

Ομάδες με λευκές προστατευτικές στολές άρχισαν να μπαίνουν στα σπίτια των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό για να ψεκάσουν με απολυμαντικό, προκαλώντας ανησυχίες σε ορισμένους για ζημιές σε ρούχα και τιμαλφή.

Στο μεταξύ, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στη Σαγκάη μειώθηκε σε περίπου 3.000 μέχρι τη Δευτέρα, από το ανώτατο όριο των 26.000 στα μέσα Απριλίου. Έξι ακόμη θάνατοι που σχετίζονται με τον COVID-19 αναφέρθηκαν, ανεβάζοντας τον απολογισμό από το ξέσπασμα σε 553.

Η προσκόλληση της Κίνας σε μια στρατηγική «μηδενικής ανοχής» στην πανδημία, καθώς πολλές άλλες χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς και προσπαθούν να ζήσουν με τον ιό, συνεπάγεται αυξανόμενο οικονομικό και ανθρώπινο κόστος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων σημειώνοντας ότι για τη διατήρηση της πολιτικής αυτής απαιτούνται ακόμα πιο ακραία μέτρα με δεδομένο ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι ακόμα περισσότερο μεταδοτική.