Ρωσία προς αφρικανική αντιπροσωπεία: Δεν υπάρχει αρκετό έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
AP
AP

Ρωσία προς αφρικανική αντιπροσωπεία: Δεν υπάρχει αρκετό έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι Αφρικανοί ηγέτες που επισκέφθηκαν την Ρωσία συζήτησαν για τη σημασία που έχουν οι προμήθειες ρωσικών σιτηρών για την αφρικανική ήπειρο, κατά τις συνομιλίες που είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Υπογραμμίστηκε η σημασία των παραδόσεων σιτηρών, ιδίως των ρωσικών, στην αφρικανική ήπειρο, στις φτωχότερες χώρες», όπως και «η σημασία της συνέχισης αυτών των παραδόσεων», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης πως η Ρωσία δεν βλέπει να υπάρχουν πολλές πιθανότητες για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία λόγω της στάσης του Κιέβου στο ζήτημα, παρά τις εποικοδομητικές προσπάθειες της αφρικανικής ειρηνευτικής αποστολής.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε «πολύ παραγωγικές» συνομιλίες με τους Αφρικανούς ηγέτες το Σάββατο και παραμένει ανοικτός στον διάλογο και στις επαφές για την Ουκρανία, είπε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε όμως στους δημοσιογράφους πως λόγω της ιστορίας της θέσης του Κιέβου, όπως την αποκάλεσε, «δύσκολα μπορεί κανείς να μιλήσει για στέρεο έδαφος» προκειμένου να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες.