Ρωσία: Δικαστήριο απόφασισε ότι ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ θα παραμείνει υπό κράτηση
AP
AP

Ρωσία: Δικαστήριο απόφασισε ότι ο Αμερικανός στρατιώτης Γκόρντον Μπλακ θα παραμείνει υπό κράτηση

Δικαστήριο στη ρωσική πόλη του Βλαδιβοστόκ αποφάσισε σήμερα να παραμείνει υπό κράτηση ο Αμερικανός στρατιώτης, Γκόρντον Μπλακ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Μπλακ, που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης από το κέντρο προφυλάκισης και που κατηγορείται για κλοπή, επεδίωκε να ανατραπεί η απόφαση για τη σύλληψή του. Ο ίδιος δήλωσε μέσω διερμηνέα ότι θα παραμείνει στη Ρωσία για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα και η δίκη του. Η εισαγγελία είχε ένσταση ως προς αυτό, λέγοντας ότι ο Μπλακ μπορεί να διαφύγει εάν αφεθεί ελεύθερος.

Ο Μπλακ, επιλοχίας του αμερικανικού στρατού, συνελήφθη στις 2 Μαΐου από αστυνομικούς στο Βλαδιβοστόκ ως ύποπτος για κλοπή από γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση. Η βάση του ήταν στη Νότια Κορέα. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι παραβίασε τους κανονισμούς του στρατού ταξιδεύοντας στη Ρωσία χωρίς άδεια, μέσω Κίνας.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στη Ρωσία, επικαλούμενες μια σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων "την πιθανότητα παρενόχλησης και την υπόδειξη Αμερικανών πολιτών για κράτηση από Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους ασφαλείας" και την αυθαίρετη επιβολή του νόμου.