Ρωσία: Ανησυχία για την αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ

Ρωσία: Ανησυχία για την αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ

 

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως το σχέδιο του ΝΑΤΟ να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες του δείχνει πως η Μόσχα είχε δίκιο να ανησυχεί για την προς ανατολάς διεύρυνση της στρατιωτικής συμμαχίας, όπως τη χαρακτήρισε, και την πολιτική που επιχειρεί να ανασχέσει τη Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters.

«Βλέπουμε πως το ΝΑΤΟ υλοποιεί ενέργειες με στόχο την ανάσχεση και τη διεύρυνση σε σχέση με τη χώρα μας. Αυτό δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί ανησυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους. Ο Πεσκόφ είπε πως η Ρωσία δεν θα συρθεί σε μια πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών παρά τη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης πρέπει να εμπλακούν στις συνομιλίες για μια νέα συμφωνία ελέγχου των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ μετά τον τερματισμό της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς και πρόσθεσε ότι η Μόσχα υποστηρίζει το σχόλιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που είπε ότι οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης πρέπει να εμπλακούν στις συνομιλίες.