Πυρκαγιές στη Γαλλία: Εκκενώθηκε το Καπ Φερέ - Με βάρκες απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι (vid)
(AP Photo/Caroline Blumberg)
(AP Photo/Caroline Blumberg)

Πυρκαγιές στη Γαλλία: Εκκενώθηκε το Καπ Φερέ - Με βάρκες απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι (vid)

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει με βάρκες στην προβλήτα της Αρκασόν για να γλιτώσουν από τη φωτιά που μαίνεται έπειτα από εντολή εκκένωσης που εκδόθηκε από τις αρχές του δημοφιλούς αυτού τουριστικού προορισμού της χερσονήσου Καπ Φερέ στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως ενημέρωσε το AFP σήμερα το πρωί το δημαρχείο της Αρκασόν.

Λεωφορεία έχουν παραταχθεί σε τέσσερις προβλήτες και όλοι οι κάτοικοι έχουν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή, ανακοίνωσε ο δήμος.

Η χερσόνησος Καπ Φερέ απειλείται από πυρκαγιά πιθανόν τυχαίας προέλευσης που κατακαίει ένα δάσος βόρεια της λεκάνης του Αρκασόν από την Τετάρτη και έχει κάψει 87.000 στρέμματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, εκτός από έναν πυροσβέστη.

Στις ακτές του Ατλαντικού, γύρω από την πόλη Μπισκαρός στην περιοχή Λαντ της Γαλλίας, μια άλλη «μεγάλη» πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης οδήγησε στην απομάκρυνση περισσότερων από 23.000 ανθρώπων.

Περίπου 18.000 άνθρωποι στο Μπισκαρός και 5.000 στο Παρέντις-αν-Μπορν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τις κατασκηνώσεις, έναν οίκο ευγηρίας και μια θερινή κατασκήνωση.

Μια ενημέρωση από την περιοχή το πρωί της Παρασκευής ανέφερε ότι το κέντρο του Μπισκαρός εκκενώνεται αυτή τη στιγμή.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η κατάσταση με τις πυρκαγιές στη χώρα είναι «πολύ τεταμένη» - ειδικά στην περιοχή της Ζιρόνδης.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η υποστήριξη θα έρθει σύντομα με τη μορφή αεροσκαφών από την Κροατία, την Πορτογαλία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία.