Φωτ. αρχείου
Πυρά της Χεζμπολάχ κατά του βόρειου Ισραήλ
AP Photo/Ariel Schalit
AP Photo/Ariel Schalit
Φωτ. αρχείου

Πυρά της Χεζμπολάχ κατά του βόρειου Ισραήλ

Εκρηκτικά φορτωμένα drones και ρουκέτες από τον Λίβανο εκτόξευσε η Χεζμπολάχ στη βόρεια κοινότητα της Χανίτα, στο βόρειο Ισραήλ, με την τρομοκρατική οργάνωση να αναλαμβάνει την ευθύνη. Σύμφωνα με τους Times of Israel, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν ένα κτίριο που η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιείται από τις IDF.

Στην ίδια περιοχή, εκτοξεύθηκαν τρεις ρουκέτες, οι οποίες σύμφωνα με τις IDF έπληξαν ανοιχτές περιοχές.

IDF: Χτυπήσαμε εκτοξευτές πυραύλων που ήταν προετοιμασμένοι για επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ

Στο μεταξύ, τρεις εκτοξευτές πυραύλων που περιείχαν 20 ρουκέτες και ήταν προετοιμασμένοι για επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις IDF, όπως έκαναν γνωστό με σχετική ανακοίνωση.

Το χτύπημα έγινε λίγο μετά την εκτόξευση ρουκετών από την Ισλαμική Τζιχάντ κατά της νότιας πόλης Σντερότ. Κατά την επίθεση, οι IDF λένε ότι ο Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε τρεις ρουκέτες και αργότερα οι δυνάμεις πυροβολικού βομβάρδισαν το σημείο εκτόξευσης.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, περισσότεροι από 30 άλλοι στόχοι επλήγησαν από μαχητικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το IDF. Οι στόχοι περιελάμβαναν κτίρια που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές ομάδες, εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων και άλλες υποδομές, αναφέρει.

Στο μεταξύ, οι IDF δηλώνουν ότι συνεχίζουν μια επιχείρηση εντοπισμού σημείων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στα περίχωρα του καταυλισμού Nuseirat.

Την προηγούμενη ημέρα, στρατεύματα της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και της Ταξιαρχίας Πεζικού Nahal σκότωσαν αρκετούς ενόπλους και κατέστρεψαν χώρους που ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας αποθήκης όπλων της Χαμάς, αναφέρουν οι IDF, δηλώνοντας ότι συνεχίζουν μια επιχείρηση εντοπισμού στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, στα περίχωρα του καταυλισμού Nuseirat.

Εν μέσω αυτής της επιχείρησης, οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα της Βόρειας Ταξιαρχίας της Μεραρχίας της Γάζας εντόπισαν μια ομάδα ενόπλων στην περιοχή και κάλεσαν αεροπορική επιδρομή εναντίον τους.