«Πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν» λέει η αστυνομία  - Συνελήφθη ύποπτος
Πυροβολισμοί στην Κοπεγχάγη

«Πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν» λέει η αστυνομία - Συνελήφθη ύποπτος

Πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία της Δανίας από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός προσώπου που σχετίζεται με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σε ένα εμπορικό κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Για «πολύ σοβαρό συμβάν» έκανε λόγο η δήμαρχος της πρωτεύουσας της Δανίας Σόφι Χ. Άντερσεν.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έφτασαν στο εμπορικό κέντρο Field’s λίγα λεπτά αφότου αναφέρθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή. Οι αρχές ζήτησαν από όσους βρίσκονταν εκεί να τους στείλουν βίντεο που τράβηξαν με τα κινητά τους και οτιδήποτε άλλη σχετική πληροφορία είχαν.

Στα πλάνα που πρόβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται πολλοί άνθρωποι να τρέχουν για να βγουν έξω από το Field’s.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο εμπορικό κέντρο έκλεισαν ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια στη γραμμή του μετρό, ανέφερε το BBC.

Μια αυτόπτης μάρτυρας, η Έμιλι Γιέπεσεν, είπε στην εφημερίδα Jyllands-Posten: «Δεν μπορούσες να καταλάβεις τι συμβαίνει. Ξαφνικά, επικράτησε χάος.

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τη σύλληψη, ούτε πόσοι είναι οι τραυματίες. Συμβούλευσε μόνο όσους βρίσκονται μέσα στο Field’s να παραμείνουν στις θέσεις τους και να αναμένουν τη βοήθεια των αρχών.

Το Field’s λειτουργεί από το 2004 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Δανία.

Ο Βρετανός τραγουδιστής Χάρι Στάιλς επρόκειτο να εμφανιστεί στις 20:00 ώρα Δανίας (21:00 ώρα Ελλάδας) σε συναυλιακό χώρο που απέχει λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρο από το εμπορικό κέντρο. Η εταιρεία Live Nation που διοργανώνει τη συναυλία ανέφερε ότι θα γίνει κανονικά, κατόπιν διαβουλεύσεων με την αστυνομία, καθώς οι μισοί θεατές είχαν ήδη μπει στον χώρο.