Πόλεμος στο Ισραήλ: Ρουκέτες από τη Βόρεια Γάζα προς το Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ρουκέτες από τη Βόρεια Γάζα προς το Τελ Αβίβ

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν πριν λίγα λεπτά από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Τελ Αβίβ, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης.

Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται η διεύρυνση προς το βορειοανατολικό κομμάτι, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εστιάζουν σε πόλεις όπως η Μπέιτ Χανού και η Τζαμπάλια όπου βρίσκεται το ινδονησιακό νοσοκομείο. Το Ισραήλ προσπαθεί να διευρύνει τον έλεγχό του στο βόρειο μέτωπο και η Χαμάς αποκρούει και απαντά σε όλα τα χτυπήματα.

Επίσης, το γεγονός ότι το Ισραήλ σε πολλές περιπτώσεις δεν δείχνει πρόθυμο να συνεργαστεί με τη Δύση, έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστική είναι η άφιξη συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου στο Τελ Αβίβ που δείχνει ότι υπάρχει ανησυχία διεύρυνσης του μετώπου και προς τον βορρά, με την Χεζμπολαχ. Αυτό θα μπορούσε να παρασύρει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες σε περαιτέρω στη σύγκρουση.

Ο Άμος Χόχσταϊν έφτασε στο Ισραήλ ύστερα από κλιμακούμενη ένταση μεταξύ της Χεζμπολάχ και των Ισραηλινών Δυνάμεων στα σύνορα, με σφοδρούς βομβαρδισμούς αλλά και χτυπήματα της λιβανικής οργάνωσης μέχρι και σε χώρους διασποράς δυνάμεων του Ισραήλ.