Η Ρωσία δήλωσε ότι δεν έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία για νέες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Ουάσινγκτον.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες πληροφορίες ή επίσημες προτάσεις.
«Η πληροφορία αυτή κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, όμως μέχρι στιγμής δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες ούτε για το θέμα αυτό ούτε για οποιεσδήποτε νέες προτάσεις ή ιδέες», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Την περασμένη εβδομάδα, ουκρανική πηγή είχε αναφέρει ότι Αμερικανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι επεξεργάζονται πρόταση για αεροπορική εκεχειρία, η οποία θα μπορούσε να παρουσιαστεί στη Μόσχα στο πλαίσιο ενός νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε να σχολιάσει τον ισχυρισμό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Ρωσία προετοιμάζεται να υποδεχθεί περίπου 30.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην περιφέρεια Βορονέζ.
«Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να σχολιάσουμε αυτές τις δηλώσεις. Δεν είναι δουλειά του Ζελένσκι να μιλά για τα δικά μας σχέδια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.
