Περού: Νεκροί 23 επιβάτες λεωφορείου που έπεσε σε ποτάμι (vid)
YouTube/ TVPerú Noticias
YouTube/ TVPerú Noticias

Περού: Νεκροί 23 επιβάτες λεωφορείου που έπεσε σε ποτάμι (vid)

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την πτώση λεωφορείου από πλαγιά σε ποτάμι το βράδυ της Κυριακής στα βουνά των Άνδεων στο βόρειο Περού, δήλωσε εισαγγελέας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την πόλη Σοροτσούκο, δήλωσε η Όλγα Μπομπαντίγια, επαρχιακή εισαγγελέας της περιοχής Καχαμάρκα, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

«Οι πληροφορίες συλλέγονται ακόμη, διότι το ατύχημα συνέβη τη νύχτα σε έναν αρκετά δύσβατο δρόμο, έναν μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο, όπου το λεωφορείο έπεσε σε μια άβυσσο προς το ποτάμι», δήλωσε η Μπομπαντίγια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το λεωφορείο ταξίδευε από την κοντινή πόλη Σελεντίν, η οποία κήρυξε τριήμερο πένθος σε ανακοίνωση που κοινοποίησε η τοπική κυβέρνηση.

Τα ατυχήματα είναι σχετικά συχνά κατά μήκος των επισφαλών δρόμων του Περού, με περίπου δύο δωδεκάδες ανθρώπους να πεθαίνουν σε ένα δυστύχημα τον περασμένο Σεπτέμβριο και τουλάχιστον 24 να πεθαίνουν όταν ένα λεωφορείο έπεσε από γκρεμό τον Ιανουάριο του 2023.