Ουκρανία: Τον Λευκό Οίκο επισκέφθηκε η Ολένα Ζελένσκα

Ουκρανία: Τον Λευκό Οίκο επισκέφθηκε η Ολένα Ζελένσκα

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα βρέθηκε την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο και συναντήθηκε κατ' ιδίαν με την πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, ενώ έλαβε μέρος και σε άλλες συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Την Ζελένσκα υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν. Ο Πρόεδρος έδωσε ένα μεγάλο μπουκέτο λουλούδια στην «πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας όταν βγήκε από το αυτοκίνητο και οι δύο πρώτες κυρίες αγκαλιάστηκαν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι πρώτες κυρίες «θα συζητήσουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κυβέρνηση της Ουκρανίας και τον λαό της καθώς υπερασπίζονται τη δημοκρατία τους και αντιμετωπίζουν τις σημαντικές ανθρώπινες επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας, που θα γίνουν αισθητές για τα επόμενα χρόνια».

Η Ζελένσκα θα συμμετάσχει αρχικά σε ιδιωτική συνάντηση με τον Μπάιντεν, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον σύζυγο της Καμάλα Χάρις, Ντάγκλας Έμχοφ, την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας – Γκρίνφιλντ και άλλους αξιωματούχους.

Κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης, λέει ο Λευκός Οίκος, οι πρώτες κυρίες θα μιλήσουν για τρόπους με τους οποίους «οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συνεχίσουν να ανακουφίζουν τον πόνο μέσω της υποστήριξης και της ανθρωπιστικής βοήθειας στον ουκρανικό λαό και την ανάγκη να λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου και άλλες φρικαλεότητες»

Η Ζελένσκα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να τονίσει το ανθρώπινο κόστος του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τη διαχειρίστρια της USAID, Σαμάνθα Πάουερ τη Δευτέρα, ενώ έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στα μέλη του Κογκρέσου στο Καπιτώλιο το πρωί της Τετάρτης.