Ουκρανία: Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου άνοιξαν οι παραλίες της Οδησσού για κολύμβηση
AP Photo/Jae C. Hong
AP Photo/Jae C. Hong

Ουκρανία: Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου άνοιξαν οι παραλίες της Οδησσού για κολύμβηση

Αρκετές παραλίες στην Οδησσό της Μαύρης Θάλασσας στην Ουκρανία άνοιξαν επίσημα για κολύμπι για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, αν και η κολύμβηση απαγορεύεται κατά τη διάρκεια συναγερμών αεροπορικής επιδρομής, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι το Σάββατο.

Η Οδησσός, το μεγαλύτερο λιμάνι και η μεγαλύτερη ναυτική βάση της Ουκρανίας, δέχθηκε επανειλημμένα επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και η θάλασσα ήταν γεμάτη με εκατοντάδες θαλάσσιες νάρκες μετά την εισβολή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Για την ασφάλεια των κατοίκων και μετά από περιστατικά με εκρήξεις ναρκών σε παραλίες, η ακτή έκλεισε.

Η απόφαση για το άνοιγμα των παραλιών ελήφθη από κοινού από την πολιτική και τη στρατιωτική διοίκηση της πόλης, δήλωσε ο κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ σημειώνοντας ότι οι παραλίες θα είναι ανοιχτές από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Το άνοιγμα των παραλιών ήταν μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα από τον πόλεμο για τους ανθρώπους που κολυμπούν και κάνουν ηλιοθεραπεία.

«Ονειρευόμουν να πάω στην παραλία και να εισπνεύσω αλμυρό αέρα. Μας έχει λείψει πολύ. Αλλά η ασφάλεια είναι ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε η Σβιτλάνα, κάτοικος της περιοχής της Οδησσού.