Ολλανδία: Απαγορεύει την υιοθεσία αλλοδαπών τέκνων
Shutterstock
Shutterstock

Ολλανδία: Απαγορεύει την υιοθεσία αλλοδαπών τέκνων

Η Ολλανδία δεν θα επιτρέπει πλέον στους πολίτες της να υιοθετούν παιδιά από ξένες χώρες, δήλωσε την Τρίτη υπουργός της ολλανδικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Νομικής Προστασίας Φρανς Βέερβιντ πρόσθεσε ότι οι διακρατικές διαδικασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει θα συνεχιστούν προς το παρόν.

Οι Ολλανδοί γονείς υιοθέτησαν περίπου 40.000 παιδιά από 80 χώρες τον προηγούμενο μισό αιώνα. Η πρακτική αυτή έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, με μόλις 145 παιδιά που υιοθετήθηκαν το 2019, μειούμενα σε 70 το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του ανεξάρτητου think tank του Ολλανδικού Ινστιτούτου Νεολαίας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022, η ολλανδική κυβέρνηση είχε ήδη εφαρμόσει «πάγωμα» σχεδόν δύο ετών στις διακρατικές υιοθεσίες.

Οι ολλανδικές πολιτικές υιοθεσίας τέθηκαν υπό έλεγχο αφότου ολοένα και περισσότεροι ενήλικες που είχαν υιοθετηθεί στο παρελθόν άρχισαν να ερευνούν τις ρίζες τους και συχνά διαπίστωσαν ότι τα έγγραφα γέννησής τους είχαν πλαστογραφηθεί ή χαθεί ή ότι η υιοθεσία τους ήταν παράνομη.