Ο Ισπανός πρωθυπουργός φτάνει στην Ουκρανία για συνομιλίες με τον Ζελένσκι

Ο Ισπανός πρωθυπουργός φτάνει στην Ουκρανία για συνομιλίες με τον Ζελένσκι

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έφτασε στην Ουκρανία για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την παραμονή της επετείου ενός έτους από τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε την Πέμπτη το γραφείο του Π. Σάντσεθ.

Κατά την άφιξή του στο Κίεβο, ο Σάντσεθ έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, τον πρέσβη της Ουκρανίας στη Μαδρίτη και τον Ισπανό πρέσβη στην Ουκρανία, πρόσθεσε το γραφείο του σε ανακοίνωσή του.

Η επίσκεψη του Σάντσεθ έρχεται αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε νέα στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία ύψους 500 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψης στο Κίεβο τη Δευτέρα.

Την Τρίτη, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι επισκέφθηκε επίσης την ουκρανική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Ζελένσκι, τον οποίο δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει στην αντίσταση στις ρωσικές επιθέσεις, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφέρει μαχητικά αεροσκάφη.

Την Τετάρτη, η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόμπλες είπε, απευθυνόμενη στους Ισπανούς βουλευτές ότι η Μαδρίτη θα προμηθεύσει στην Ουκρανία έξι γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης 2A4 Leopard μετά την επισκευή τους, με την παράδοση να αναμένεται στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.