Το ζήτημα αναμοχλεύεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2024.
Ντ. Τραμπ: Πρώην δικηγόρος του καταθέτει για την υπόθεση με την πορνοστάρ
AP Photo/File
AP Photo/File

Ντ. Τραμπ: Πρώην δικηγόρος του καταθέτει για την υπόθεση με την πορνοστάρ

print_article
Πρέπει να λογοδοτήσει για τις βρώμικες πράξεις του
Το ζήτημα αναμοχλεύεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2024.

Ενώπιον ενόρκων καταθέτει τη Δευτέρα ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κοέν, αναφορικά με τη διερεύνηση των πληρωμών υψηλού ποσού προς την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, με αντάλλαγμα τη σιωπή της. 

Κατά τον δικηγόρο του Λάνι Ντέιβις, ο Κοέν ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία στις 2 μ.μ. (1800 GMT). Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Οι διαδικασίες των ενόρκων δεν είναι δημόσιες. «Πρέπει να λογοδοτήσει για τις βρώμικες πράξεις του», δήλωσε ο Κόεν για τον Τραμπ έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, η Στόρμι Ντάνιελς, σταρ αισθησιακών ταινιών, έλαβε 130.000 δολάρια, για να πάψει να διαδίδει τα περί συνευρέσεώς της με τον μεγιστάνα των ακινήτων και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να μην προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το ζήτημα αναμοχλεύεται σε μια κρίσιμη για τον Τραμπ στιγμή, καθώς ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2024. 

Στον Τραμπ δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει ενώπιον του σώματος ενόρκων ως πρόσωπο που υπόκειται σε έρευνα, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη στο Reuters η Σούζαν Νίσελες, δικηγόρος του πρώην προέδρου, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα ενόρκων μπορεί να βρίσκεται κοντά στην απόφαση για την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον του.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν «απειλεί τώρα να απαγγείλει κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο Τραμπ για τις πληρωμές που έγιναν στη Στόρμι Ντάνιελς πριν από επτά χρόνια», ανέφερε η Νετσέλες σε δήλωσή της την Παρασκευή. «Το να κατηγορήσει η εισαγγελία τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, θύμα εκβιασμού, για έγκλημα επειδή ο τότε δικηγόρος του, ο Μάικλ Κοέν, ένας καταδικασμένος ψεύτης, πλήρωσε τον εκβιαστή, θα ήταν μια πρωτοφανής και εξωφρενική επιλεκτική δίωξη».

Ο Κοέν καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 2018 σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν σε σχέση με τη διευθέτηση κρυφών πληρωμών προς την Ντάνιελς και μια άλλη γυναίκα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016. «Στόχος μου είναι να πω την αλήθεια, δεν πρόκειται για εκδίκηση» δήλωσε ο Κοέν προς τους δημοσιογράφους. 

Είναι αμφίβολο αν ο Τραμπ, ο οποίος έχει αποκαλέσει την έρευνα κυνήγι μαγισσών, θα συμφωνήσει να καταθέσει. «Δεν έκανα απολύτως τίποτα κακό, δεν είχα ποτέ σχέση με τη Στόρμι Ντάνιελς», δήλωσε στο Truth Social την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τζόζεφ Τακοπίνα, ένας άλλος δικηγόρος του Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα στην εκπομπή "Good Morning America" του ABC ότι δεν υπάρχουν σχέδια να συμμετάσχει στο σώμα ενόρκων, αν και δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμα.