Νορβηγία: Έρευνα για drone που εθεάθη σε μονάδα επεξεργασίας αερίου

Νορβηγία: Έρευνα για drone που εθεάθη σε μονάδα επεξεργασίας αερίου

Έρευνα διεξάγει η νορβηγική αστυνομία έπειτα από πληροφορίες ότι drone εθεάθη να πετά επάνω από τη μονάδα επεξεργασίας αερίου Κάαρστοε στη νοτιοδυτική Νορβηγία σε πιθανή παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Stavanger Aftenblad, η οποία επίσης σημειώνει ότι η τοπική αστυνομία δεν ήταν προς το παρόν σε θέση να σχολιάσει την είδηση.

Ειδικότερα, μέλη της νορβηγικής Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στο Κάαρστοε και σε άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις ενεργειακών εξαγωγών από τότε που οι αρχές ενίσχυσαν την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας μετά τις διαρροές που εντοπίστηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς αερίου Nord Stream.

Ήδη πριν από τα συμβάντα στους αγωγούς Nord Stream, η Αρχή Προστασίας Πετρελαίου (PSA) της Νορβηγίας είχε προειδοποιήσει ότι οι ενεργειακές εταιρείες θα πρέπει να επαγρυπνούν για drone άγνωστης προέλευσης.

Η αστυνομία αντέδρασε χθες, Πέμπτη, σε απειλή που διατυπώθηκε τηλεφωνικώς στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Νίχαμνα, οι οποίες μαζί με αυτές στην Κάαρστοε και κάποιες άλλες νορβηγικές μονάδες συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εγκαταστάσεων εξαγωγής ενέργειας στην Ευρώπη.

Η Νορβηγία είναι τώρα η μεγαλύτερη προμηθεύτρια φυσικού αερίου της Ευρώπης έπειτα από μια σημαντική μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κεντρική φωτογραφία είναι φωτ. αρχείου.