Νιινίστο: Είμαι μπερδεμένος από τις δηλώσεις Ερντογάν

Νιινίστο: Είμαι μπερδεμένος από τις δηλώσεις Ερντογάν

«Μπερδεμένος» από τα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα καταθέσει επίσημο αίτημα για να ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λίγο μπερδεμένος, γιατί είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν πριν από περίπου ένα μήνα. Και μάλιστα, μου είπε ο ίδιος, πριν να έχω τη δυνατότητα να το κάνω εγώ, ότι "υποβάλλετε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα την αξιολογήσουμε ευνοϊκά"», τόνισε ο Νιινίστο.

«Τον ευχαρίστησα και χάρηκε πολύ που το έκανα. Οπότε, πρέπει να καταλάβετε ότι είμαι λίγο μπερδεμένος. Αυτό που ακούσαμε πριν δύο ημέρες ήταν διαφορετικό, ενώ χθες ξανακούσαμε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή στην ένταξή μας, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στο «Όχι» ή στην ας πούμε αρνητική της στάση», υπογράμμισε.

«Νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση. Είμαι έτοιμος να έχω μια νέα συζήτηση με τον πρόεδρο Ερντογάν για τα προβλήματα που έθεσε», σχολίασε ο Φινλανδός πρόεδρος.