Νέα τραγωδία με όπλα στις ΗΠΑ: 3χρονο κορίτσι πυροβόλησε την 4χρονη αδελφή του
AP Photo/Andrés Leighton
AP Photo/Andrés Leighton

Νέα τραγωδία με όπλα στις ΗΠΑ: 3χρονο κορίτσι πυροβόλησε την 4χρονη αδελφή του

Ακόμα ένα τραγικό περιστατικό που αφορά στην ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, σημειώθηκε στο Τέξας. Σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή ένα κορίτσι τριών ετών βρήκε ένα γεμάτο όπλο στο σπίτι και πυροβόλησε κατά λάθος την τετράχρονη αδελφή της, σκοτώνοντάς την. Ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλες δήλωσε ότι τα κορίτσια βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην οδό Μπάμελ Νορθ Χιούστον, όπου ζούσαν με τους γονείς τους, γύρω στις 8 το βράδυ, αναφέρει το CNBC.

Πέντε ενήλικες, οι οποίοι ήταν όλοι μέλη της οικογένειας ή οικογενειακοί φίλοι, βρίσκονταν σε άλλα δωμάτια του διαμερίσματος και τα κορίτσια έμειναν χωρίς επίβλεψη, πρόσθεσε. Είπε ότι ο ένας γονιός νόμιζε ότι ο άλλος πρόσεχε τα κορίτσια και τα άφησε μόνα τους σε ένα υπνοδωμάτιο. Το 3χρονο κορίτσι βρήκε ένα γεμάτο πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά, είπε ο σερίφης.

«Η 3χρονη απέκτησε πρόσβαση σε ένα γεμάτο, ημιαυτόματο πιστόλι. Τα μέλη της οικογένειας άκουσαν έναν μόνο πυροβολισμό. Έτρεξαν στο δωμάτιο και βρήκαν το μικρό νήπιο, 4 ετών, να μην ανταποκρίνεται», όπως δήλωσε ο Γκονζάλες. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του από την αστυνομία, που έσπευσε μετά από κλήση της οικογένειας.

Το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Χάρις θα αποφασίσει αν κάποιος από τους ενήλικες θα αντιμετωπίσει κατηγορίες με βάση την αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο, δήλωσε ο Γκονζάλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε η οργάνωση υπεράσπισης Everytown for Gun Safety, μέχρι στιγμής φέτος έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 58 ακούσιοι πυροβολισμοί από παιδιά στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα 22 θανάτους και 37 τραυματισμούς.

Πέρυσι, υπήρξαν τουλάχιστον 353 ακούσιοι πυροβολισμοί από παιδιά, με αποτέλεσμα 156 θανάτους και 212 τραυματισμούς, ανέφερε η ομάδα.

«Πρόκειται για άλλον ένα θάνατο από όπλο που θα μπορούσε να αποφευχθεί», σημείωσε ο Γκονζάλες, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από το να λέμε στα νέα παιδιά να μην αγγίζουν τα όπλα. Πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο. Βλέπουμε πάρα πολλές τραγικές καταστάσεις όπως αυτή να εκτυλίσσονται».