Μπορέλ από το Κίεβο: Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον ουκρανικό λαό

Μπορέλ από το Κίεβο: Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον ουκρανικό λαό

Για «ιστορική συνάντηση» έκανε λόγο ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Κίεβο, το πρώτο που διεξάγεται εκτός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Συγκαλέσαμε μια ιστορική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ εδώ στην Ουκρανία, την υποψήφια χώρα και μελλοντικό μέλος της ΕΕ. Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον ουκρανικό λαό» είπε ο Μπορέλ έχοντας στο πλάι του τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Στις κοινές δηλώσεις τους, ο Μπορέλ ανέφερε ότι το συμβούλιο που λαμβάνει χώρα στο Κίεβο δε θα έχει συμπεράσματα και σαφείς αποφάσεις καθώς πρόκειται για άτυπη συνάντηση των 27, ωστόσο θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τον πόλεμο και την στήριξη της Ουκρανίας.

«Αυτός ο πόλεμος έχει βαθιές συνέπειες σε όλο τον κόσμο, αλλά για εμάς τους Ευρωπαίους είναι υπαρξιακή απειλή», επισήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα υπογράμμισε ότι «αυτό που διακυβεύεται στην Ουκρανία είναι πολύ μεγαλύτερο από την Ουκρανία. Πρόκειται για τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα του κόσμου».