Μπαράζ ειρωνικών σχολίων για την θητεία Τρας
Βρετανικά ΜΜΕ

Μπαράζ ειρωνικών σχολίων για την θητεία Τρας

Η διάρκεια της πρωθυπουργίας της Λιζ Τρας απασχολεί διαρκώς τον βρετανικό Τύπο, με τις χιουμοριστικές προσεγγίσεις των ΜΜΕ να τραβούν τα βλέμματα και τις στοιχηματικές εταιρίες να της δίνουν λιγότερο από τρεις μήνες διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Daily Star είναι αυτή που έφερε τα φώτα της δημοσιότητας στη σύγκριση της διάρκειας της πρωθυπουργίας της Τρας με αυτή της ζωής ενός Μαρουλιού.

Έμπνευση του εν λόγω τεχνάσματος της Daily Star ήταν μια στήλη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα με τίτλο «The Iceberg Lady», όπου ο Economist ανέφερε ότι η πολιτική ζωή της Τρας έχει «τον χρόνο ζωής ενός μαρουλιού».

Μάλιστα η απήχηση που βρήκε η εν λόγω χιουμοριστική προσέγγιση της πολιτικής αστάθειας που βιώνει η Βρετανία, οδήγησε την εφημερίδα στη δημιουργία ενός ζωντανού βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται από τη μία η φωτογραφία της πρωθυπουργού κι από την άλλη ένα μαρούλι.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότεροι από 400 ενεργοί χρήστες που παρακολουθούν τον «αγώνα» της Τρας με το μαρούλι, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών που σχολιάζουν, θεωρούν «δεδομένη» την επικράτηση του μαρουλιού.

Στο ίδιο κλίμα η Telegraph, μέσω του ημερησίου σκίτσου της κατακρίνει την επιλογή της βρετανίδας πρωθυπουργού να αλλάξει τις πολιτικές που μέχρι ώρας είχαν υιοθετηθεί. Συγκεκριμένα, στο σκίτσο αποτυπώνονται δύο γυναίκες που τρώνε κέικ, με την μία να δηλώνει «τη συνταγή για το κέικ μου την έδωσε η Λιζ Τρας. Αν αλλάξεις όλα τα υλικά, είναι υπέροχο».

Όλα αυτά συνέβησαν στη σκιά της αποπομπής του υπουργού Οικονομικών, Κουάσι Κουαρτένγκ.