Μπάιντεν: Αρρωστημένες οι απειλές βίας κατά πρακτόρων του FBI

Μπάιντεν: Αρρωστημένες οι απειλές βίας κατά πρακτόρων του FBI

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τις απειλές βίας κατά πρακτόρων του FBI που πραγματοποίησαν έρευνα στην έπαυλη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως «αρρωστημένες», ενώ κάλεσε για την αύξηση της χρηματοδότησης της αστυνομίας, αλλά και για την απαγόρευση των επιθετικών όπλων στην Πενσιλβάνια.

Πραγματοποιώντας την πρώτη, από τις τρεις προγραμματισμένες επισκέψεις του μέσα σε μία εβδομάδα, στο πεδίο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα για τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου τον Νοέμβριο, ο Μπάιντεν αποκήρυξε δυναμικά τους ανθρώπους που επιτέθηκαν κατά ομοσπονδιακών αξιωματούχων επιβολής του νόμου και οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη του Τραμπ στη Φλόριντα στις 8 Αυγούστου.

«Είναι αρρωστημένο να βλέπει κανείς τις νέες επιθέσεις κατά του FBI, απειλώντας τη ζωή των πρακτόρων επιβολής του νόμου και των οικογενειών τους, γιατί απλά εφαρμόζουν το νόμο και κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο Μπάιντεν.

«Θέλω να το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ. Δεν υπάρχει κάποιος τόπος σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει τέτοιος τόπος, που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων επιβολής του νόμου. Δεν υπάρχει τέτοιος τόπος. Δεν υπάρχει. Ποτέ δεν θα υπάρξει. Τελεία. Είμαι αντίθετος στη μείωση των κονδυλίων που λαμβάνει η αστυνομία. Είμαι επίσης αντίθετος στην απόσυρση της χρηματοδότησης του FBI».

Προηγούμενα μέσα στο μήνα, το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ προειδοποίησαν για μία αύξηση των απειλών μετά από την έρευνα που έγινε στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, όταν οι πράκτορες προχώρησαν στην κατάσχεση υλικού, το οποίο οι εισαγγελείς περιέγραψαν ως 11 σειρές από χαρακτηρισμένα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και μερικών που ήταν άκρως απόρρητα, στο πλαίσιο διεξαγωγής μιας ποινικής έρευνας.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Μπάιντεν παρέκαμψε σε μεγάλο βαθμό συζητήσεις σχετικά με την έρευνα αυτή, με τον Λευκό Οίκο να δηλώσει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης λειτουργεί ανεξάρτητα. Ο υπεύθυνος των υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης Μπάιντεν ενεργοποίησε πρόσφατα μία έρευνα για τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας από το ενδεχόμενο της δημοσιοποίησης διαβαθμισμένων εγγράφων.

Ο Μπάιντεν κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που είναι αφοσιωμένα στον Τραμπ, ενώ το ζήτημα αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει και σε μία άλλη προεκλογική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος την Πέμπτη στην Πενσιλβάνια.

«Επιτρέψτε μου να το πω αυτό στους Ρεπουμπλικάνους φίλους (Να Κάνουμε την Αμερική Πάλι Μεγάλη -MAGA) στο Κογκρέσο. Μην μου λέτε ότι υποστηρίζετε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αν δεν θα καταδικάσετε αυτό που συνέβη στις 6 Ιανουαρίου», είπε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στην εισβολή υποστηρικτών του Μπάιντεν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρόνα Μακντάνιελ αντέκρουσε το μήνυμα του Μπάιντεν αναφέροντας σε μία χθεσινή ανακοίνωσή της: «Η ατζέντα των Δημοκρατικών του Μπάιντεν έκανε τις κοινότητες στην Πενσιλβάνια λιγότερο ασφαλείς και αυτός είναι ο λόγος που οι κάτοικοι της πολιτείας θα ψηφίσουν για μία νέα κατεύθυνση τον Νοέμβριο».