Μεταναστευτικό: Νέα Λαμπεντούζα στην Σικελία
AP
AP

Μεταναστευτικό: Νέα Λαμπεντούζα στην Σικελία

Με τη μεταφορά των μεταναστών από τη Λαμπεντούζα στη Σικελία μεταφέρθηκε και το χάος. 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείο Ansa καταγράφεται πια υπερπληθυσμός  στο προκαταρκτικό κέντρο υποδοχής μεταναστών και προσφύγων που έφταναν στο λιμάνι Porto Empedocle της Σικελίας μετά τη μεταφορά τους από τη Λαμπεντούζα.

Πάνω από 1.000 άτομα αναφέρθηκε ότι βρίσκονταν στην προσωρινή εγκατάσταση εν αναμονή της περαιτέρω μεταφοράς τους σε κέντρα υποδοχής σε άλλα μέρη της Ιταλίας εν μέσω καθυστερήσεων λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας υπηρεσιών μεταφοράς. Πάνω από 100 άτομα φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη δομή χωρίς άδεια  και αναζητούνται τώρα από την αστυνομία.

Οι μεταφορές με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Λαμπεντούζα στο Porto Empedocle ανεστάλησαν προσωρινά λόγω του υπερπληθυσμού, ο οποίος έχει επιδεινωθεί μετά το ατύχημα της Παρασκευής με πούλμαν που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι της Σικελίας σε εγκαταστάσεις υποδοχής στη βόρεια Ιταλία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο νεαροί οδηγοί.

Έκτοτε, οι εταιρείες πούλμαν φέρονται να είναι λιγότερο πρόθυμες να πραγματοποιήσουν τις μεταφορές.Τη Δευτέρα 300 μετανάστες και πρόσφυγες επρόκειτο να αναχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις για προορισμούς βορειότερα.

Διαβάστε Περισσότερα