Μείωση καραντίνας σε τρεις μέρες για τους επισκέπτες από το εξωτερικό
Χονγκ Κονγκ

Μείωση καραντίνας σε τρεις μέρες για τους επισκέπτες από το εξωτερικό

Το Χονγκ Κονγκ θα μειώσει τη διάρκεια καραντίνας για τους ταξιδιώτες στα ξενοδοχεία σε τρεις μέρες από επτά, σ' ένα ακόμα βήμα προς την σταδιακή ελάφρυνση των αυστηρών κανόνων της κατά της Covid-19 που έχουν απομονώσει το οικονομικό hub της Ασίας. 

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή, σύμφωνα με το επικεφαλής της πόλης, Τζόν Λι. 

Οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν self tests για επιπλέον τέσσερις μέρες, κατά τις οποίες δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ. 

«Πρέπει να φέρουμε ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας της ζωής των ανθρώπων αλλά και την ανταγωνιστικότητα του Χονγκ Κονγκ για να δώσουμε στην κοινωνία οικονομική βιωσιμότητα», εξήγησε ο Λι στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. 

Όσοι είναι σε καραντίνα θα έχουν έναν κόκκινο κωδικό στην κυβερνητική εφαρμογή, ο οποίος θα αλλάζει σε κίτρινο όταν βγαίνουν από καραντίνα. 

Αρχικά η καραντίνα διαρκούσε τρεις εβδομάδες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα αυτή διαρκούσε μία εβδομάδα.