Μαζί με την οικονομία της Τουρκίας, υποχωρεί και η δημοτικότητα του Τ. Ερντογάν

Μαζί με την οικονομία της Τουρκίας, υποχωρεί και η δημοτικότητα του Τ. Ερντογάν

Χάνει έδαφος η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν μετά τις πρόσφατες πιέσεις που δέχεται η οικονομία της χώρας, όπως δείχνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Metropoll και δημοσιεύει η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η υποστήριξη των Τούρκων πολιτών στον Τ. Ερντογάν, η οποία ήταν στο 53,1% κατά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, πλέον έχει υποχωρήσει στο 44,5%.

Ωστόσο, ακόμα σημαντικότερο φαίνεται να είναι το ποσοστό εκείνων που τάσσονται κατά του Τούρκου προέδρου, το οποίο από το 38,2% της ημέρας των προεδρικών εκλογών, πλέον ανέρχεται στο 46,7%, ένα από τα υψηλότερα έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη η αποδοχή του Τ. Ερντογάν είχε φτάσει το 67,6%, ενώ όπως σημειώνει η Cumhuriyet, είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται υποχώρηση της δημοτικότητάς του σε περίοδο κρίσης.

Τέλος, όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση, μεγάλη υποχώρηση έχει σημειώσει υποστήριξη στον Τούρκο πρόεδρο από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, με μόλις το 3,5% των πολιτών που ψηφίζουν το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης, CHP, να δηλώνει ότι υποστηρίζει τον Τ. Ερντογάν.

(φωτογραφία AP)