Μασκοφόρος εισέβαλε στο συγκρότημα κατοικιών του Σολτς
AP
AP

Μασκοφόρος εισέβαλε στο συγκρότημα κατοικιών του Σολτς

Εισβολέας που φορούσε αποκριάτικη μάσκα εισέβαλε στο συγκρότημα κατοικιών όπου μένει ο Γερμανός Καγκελάριος

Το βράδυ της Κυριακής, ένα άτομο που φορούσε γάντια, κουκούλα, μάσκα και κρατούσε προβολέα απέκτησε πρόσβαση σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Πότσνταμ (πόλη που βρίσκεται στα περίχωρα του Βερολίνου), όπου ζει ο Σολτς, όπως αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας και δημοσιεύοντας στιγμιότυπο από το υλικό παρακολούθησης του κτιρίου.

Το άτομο προσπάθησε να διαρρήξει ένα διαμέρισμα και στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο αφού έγινε αντιληπτός, σύμφωνα με το Der Spiegel. Διευκρινίζεται ότι δεν κατάφερε να μπει στο κτίριο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του καγκελαρίου.

Ο Σολτς δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της διάρρηξης. 

Ενώ η επίσημη κατοικία του Γερμανού καγκελάριου είναι η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στο Βερολίνο, δεν επιλέγουν όλοι οι καγκελάριοι να ζουν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Άνγκελα Μέρκελ ζούσε σε ένα  διαμέρισμα στο κέντρο του Βερολίνου, με περιορισμένη ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά το περιστατικό στο συγκρότημα διαμερισμάτων του Σολτς.