Μ. Τσαβούσογλου: Αν το Αζερμπαϊτζάν ζητήσει βοήθεια, θα την προσφέρουμε

Μ. Τσαβούσογλου: Αν το Αζερμπαϊτζάν ζητήσει βοήθεια, θα την προσφέρουμε

Η Τουρκία θα «κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» εάν το Αζερμπαϊτζάν ζητήσει υποστήριξη από την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο Ναγκόρνο  Καραμπάχ, ερωτηθείς σε συνέντευξη εάν η Τουρκία θα παράσχει στρατιωτική υποστήριξη.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολίασε τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που έκανε λόγο για επικίνδυνη «πολεμική» ρητορική της Τουρκίας υπέρ του Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας πως η γαλλική υποστήριξη στην Αρμενία ισοδυναμεί με στήριξη της αρμενικής κατοχής στο Αζερμπαϊτζάν.

Η αποσχιθείσα περιοχή του Ναγκόρνο- Καραμπάχ είναι εδώ και τέσσερις ημέρες θέατρο συγκρούσεων μεταξύ του δυνάμεών του, που στηρίζονται από την Αρμενία, και του Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε πως η χώρα του αναμένει ότι στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 1 και 2 Οκτωβρίου, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα σε θέματα που περιλαμβάνουν την επικαιροποίηση της μεταναστευτικής συμφωνίας του 2016 και της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ, καθώς και για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου (βίζες) ανάμεσα στα δύο μέρη.