Λευκός Οίκος: Δεν επιβεβαιώνει τα περί συνάντησης Μπάιντεν - Νετανιάχου
AP Photo
AP Photo

Λευκός Οίκος: Δεν επιβεβαιώνει τα περί συνάντησης Μπάιντεν - Νετανιάχου

Από τον Λευκό Οίκο αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν το αν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκεφθεί την Ουάσινγκτον τον Ιούλιο για να μιλήσει στο Κογκρέσο.

«Δεν έχω τίποτα να ανακοινώσω σήμερα», είπε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, σε συνέντευξή του στο CBS, προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες έχουν τακτική επικοινωνία.

«Έρχεται να μιλήσει στο Κογκρέσο. Ο πρόεδρος μιλάει μαζί του όλη την ώρα», είπε ο Σάλιβαν.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος είναι υποψήφιος για επανεκλογή τον Νοέμβριο, έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για την υποστήριξή του στο Ισραήλ από την αριστερή πολιτική βάση του, καθώς ο αριθμός των θυμάτων των Παλαιστινίων αυξάνεται από την επίθεση του Ισραήλ.

Ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι θα γίνει κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για τους ομήρους μέχρι ο Νετανιάχου να έρθει στην Ουάσιγκτον. «Η Χαμάς πρέπει απλώς να πει «ναι» στην πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι», είπε.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Γαλλία αργότερα την Κυριακή, χαιρέτισε τη διάσωση από τις ισραηλινές δυνάμεις τεσσάρων ομήρων που κρατούσε η Χαμάς και υποσχέθηκε να συνεχίσει να εργάζεται μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.