Κρεμλίνο: Προπαρασκευαστική η συνομιλία των επικεφαλής ασφαλείας Ρωσίας και ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Προπαρασκευαστική η συνομιλία των επικεφαλής ασφαλείας Ρωσίας και ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν χθεςοι επικεφαλής επί θεμάτων ασφαλείας των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ήταν μέρος της προετοιμασίας των επικείμενων συνομιλιών μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία όσον αφορά μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ και του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζέικ Σάλιβαν έγινε και «στο πλαίσιο της προετοιμασίας την αναμενόμενης επαφής σε επίπεδο κορυφής».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες μεταξύ των δύο αξιωματούχων, ο Πεσκόφ είπε ότι «οι Πατρούσεφ και Σάλιβαν μίλησαν για τη συνέχιση εκείνων των θέσεων κατανόησης που είχαν επιτευχθεί στη Γενεύη, στη σύνοδο κορυφής (που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο). Συντόνισαν τα ρολόγια τους προς τις κατευθύνσεις του διαλόγου που συνεχίζεται. Και αυτές είναι η στρατηγική σταθερότητα και η κυβερνοασφάλεια».

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι οι Πατρούσεφ και Σάλιβαν συνομιλήσαν για την Ουκρανία και για την κατάσταση των μεταναστών στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.