Κιλιτσντάρογλου στους ψηφοφόρους του: Προσοχή στις προβοκάτσιες το βράδυ των εκλογών
AP Photo/Burhan Ozbilici
AP Photo/Burhan Ozbilici

Κιλιτσντάρογλου στους ψηφοφόρους του: Προσοχή στις προβοκάτσιες το βράδυ των εκλογών

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προειδοποίησε τους ψηφοφόρους του πως πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί «μπορεί να βγουν ακόμα και ένοπλα στοιχεία στους δρόμους».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο τουρκικό κανάλι KRT, για πρώτη φορά, προειδοποίησε τον κόσμο για τη νύχτα των εκλογών, λέγοντας: «Όλοι οι ψηφοφόροι μας δεν πρέπει να βγουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν όταν είμαστε νικητές τη νύχτα των εκλογών, γιατί κάποιοι μπορεί να βγουν από το δρόμο τους, κάποιοι μπορεί να προκληθούν και ένοπλα στοιχεία μπορεί να βγουν στους δρόμους. Πρέπει να μην επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Όλες οι κομματικές μας οργανώσεις, όλοι οι ψηφοφόροι μας, όταν νικήσουμε το βράδυ των εκλογών, κανείς δεν πρέπει να βγει στους δρόμους. Μην τους αφήσετε να κάνουν επίδειξη χαράς. Όλοι να μείνουν στα σπίτια τους. Τα νούμερα θα ξεκαθαρίσουν ούτως ή άλλως το επόμενο πρωί και τότε το ΥΣΚ θα πρέπει να δώσει την εντολή. Γιατί όταν βγαίνετε και πανηγυρίσετε, μπορεί να βγείτε και να προκαλέσετε. Επομένως, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα το επιτρέπει αυτό.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «προσπάθησαν να ακυρώσουν τις εκλογές. Είδαν ότι αυτός ο τρόπος δεν ήταν διέξοδος. Θα είμαι στην Άγκυρα. Επίσης, υπάρχει και κάτι άλλο. Εθελοντές δικηγόροι θα εργαστούν σε σχολεία σε όλες τις μητροπόλεις. Όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα, ο υπάλληλος της κάλπης μας θα έρθει όταν ενημερωθεί και θα κάνει αυτό που απαιτεί ο νόμος».

Επίσης, ο Κιλιτσντάρογλου χτύπησε «καμπανάκι» για προσπάθεια προπαγάνδας εκ μέρους της πλευράς Ερντογάν. «Μπορούν να κάνουν αρνητική προπαγάνδα αλλάζοντας τον ήχο και τις εικόνες. Θέλουν να πάρουν μια ομιλία ή μια εικόνα μου και να τη “μουτζουρώσουν” με έναν τρόπο.

Όταν ήρθε αυτή η πληροφορία, ερευνήσαμε πρώτα αυτές τις πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες είναι σωστές. Έγιναν συμβάσεις με κάποιους σοβαρούς χάκερς από το εξωτερικό και ήρθαν πληροφορίες ότι πληρώθηκαν μέσω Bitcoin.»