Καναδάς: Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί

Καναδάς: Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί του Τορόντο, της μεγαλύτερης δημοτικής αστυνομίας στον Καναδά, θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών εάν δεν προσκομίσουν έως τις 30 Νοεμβρίου πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Το μέτρο αυτό είναι το τελευταίο σε μια σειρά λήψης σκληρότερων μέτρων από επαγγελματικούς φορείς σε όλο τον Καναδά για τον εμβολιασμό κατά της νόσου. Η αστυνομική δύναμη είπε ότι το 90% των μελών της έχουν γνωστοποιήσει την κατάσταση του εμβολιασμού τους και από αυτούς, το 94% έχει λάβει και τις δύο αναγκαίες δόσεις.

Η Αστυνομική Υπηρεσία του Τορόντο απασχολεί πάνω από 5.500 αστυνομικούς και περισσότερους από 2.200 που είναι πολιτικό προσωπικό.

«Σε ισχύ από τις 30 Νοεμβρίου 2021, οποιοδήποτε μέλος... που δεν έχει γνωστοποιήσει την κατάσταση εμβολιασμού του ή δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού θα καταστήσει τον εαυτό του ανίκανο να εκτελεί τα καθήκοντά του. Αυτά τα μέλη θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών επ’ αόριστον», ανέφερε η Αστυνομική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

«Η ασφάλεια των χώρων εργασίας μας και η υγεία των μελών μας είναι ζωτικής σημασίας για την Υπηρεσία».

Η καναδική ομοσπονδιακή φιλελεύθερη κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι θα θέσει τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε άδεια άνευ αποδοχών εάν δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έως τις 29 Οκτωβρίου.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Canadian Broadcasting Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε προθεσμία την 1η Δεκεμβρίου για να εμβολιαστεί πλήρως όλο το προσωπικό, εργολάβοι, παραγωγοί, προμηθευτές και επισκέπτες.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων του Τορόντο έθεσε σήμερα 147 εργαζομένους του σε άδεια άνευ αποδοχών, επειδή δεν προσκόμισαν πιστοποιητικά πλήρους εμβολιασμού, ανέφερε μια εκπρόσωπος.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου της Οτάβας, ενός από τα μεγαλύτερα στον Καναδά, ανακοίνωσε στους 318 εργαζομένους του ότι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών, εκτός εάν εμβολιαστούν πλήρως μέχρι την 1η Νοεμβρίου, τόνισε σήμερα ένας εκπρόσωπος στο CTV News.