Ιταλία: Η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα στήριξης των φτωχότερων οικογενειών έως το τέλος του έτους

Ιταλία: Η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα στήριξης των φτωχότερων οικογενειών έως το τέλος του έτους

Στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ρώμη, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ενέκρινε μέτρα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά νοικοκυριών μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στα κύρια μέτρα συμπεριλαμβάνεται η διατήρηση του ΦΠΑ στο 5% για τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου και η παράταση των οικονομικών διευκολύνσεων υπέρ των λιγότερο εύπορων οικογενειών σε ό,τι αφορά του λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Διευκολύνσεις οι οποίες πρόκειται να αυξηθούν για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Παράλληλα, θα διατηρηθεί μειωμένο κόστος και σε ό,τι αφορά τις μηνιαίες κάρτες για το μετρό και τα λεωφορεία, για τους πολίτες με συνολικό εισόδημα κάτω των 12 χιλιάδων ευρώ. 

Όπως γράφει ο Τύπος, τέλος, διατίθενται 100 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη 1,2 εκατομμυρίου νοικοκυριών με την «κοινωνική κάρτα», η οποία τους δίνει την δυνατότητα να ψωνίζουν είδη πρώτης ανάγκης έναντι του συνολικού ποσού των 382 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Με το νέο αυτό κονδύλι, υπολογίζεται ότι οι συγκριμένες οικογένειες θα λάβουν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου άλλα 80 ευρώ, με τα οποία θα μπορούν και να αγοράσουν καύσιμα αυτοκινήτου.