Ισραήλ: Ο στρατός κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος από τον Λίβανο

Ισραήλ: Ο στρατός κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος από τον Λίβανο

Το Ισραήλ κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πέρασε από τον Λίβανο σε ισραηλινό έδαφος την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

«Πριν από λίγο, στρατιώτες των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF) εντόπισαν και κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που περνούσε από το έδαφος του Λιβάνου στο ισραηλινό έδαφος προς την πόλη Ζαρίτ», ανέφερε ο στρατός.

Δεν προσδιόρισε ποιος έστειλε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος από τον Λίβανο και έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία ενός drone που βρίσκεται μέσα σε ένα θάμνο από αγκάθια. «Οι IDF θα συνεχίσουν να αποτρέπουν κάθε προσπάθεια παραβίασης της ισραηλινής κυριαρχίας», σημείωσε ο στρατός.

Τον περασμένο μήνα, το Ισραήλ δήλωσε ότι η λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ βρισκόταν πίσω από επίθεση με βόμβα  που τραυμάτισε έναν αυτοκινητιστή στο βόρειο Ισραήλ τον Μάρτιο, ενώ στο παρελθόν έχει πει ότι κατέρριψε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της οργάνωσης.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ και το Ισραήλ διεξήγαγαν έναν πολύμηνο πόλεμο το 2006 και έχουν ανταλλάξει πυρά αρκετές φορές έκτοτε, αλλά έχουν αποφύγει μια μεγάλης κλίμακας αντιπαράθεση.