Ισπανία: Στο εξής ο κορονοϊός θα παρακολουθείται όπως η γρίπη

Ισπανία: Στο εξής ο κορονοϊός θα παρακολουθείται όπως η γρίπη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας του Ντίσελντορφ Handelsblatt, «Η Ισπανία θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα με μια νέα προσέγγιση και να παρακολουθήσει τον κορωνοϊό σαν τη γρίπη».

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ο μισός πληθυσμός της ΕΕ θα μολυνθεί από τον κορωνοϊό τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες. Οι μολύνσεις αυξάνονται κατακόρυφα σε πολλά κράτη. Για το λόγο αυτό η Ισπανία εργάζεται πάνω σε μια νέα προσέγγιση για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πανδημία στο μέλλον», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER ότι μπορεί να έχει έρθει η ώρα για άλλες μεθόδους παρακολούθησης. «Έχουμε τις προϋποθέσεις για να ανοίξουμε σταδιακά και προσεκτικά τη συζήτηση σε τεχνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να αξιολογήσουμε την εξέλιξη αυτής της ασθένειας με διαφορετικές παραμέτρους από πριν», είπε ο Σάντσεθ».

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Ο Σάντσεθ επιβεβαίωσε έτσι δημοσίευμα της εφημερίδας Ελ Παΐς, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνησή του δεν θέλει πλέον να καταγράφει την εξέλιξη της πανδημίας κατά περίπτωση, αλλά θέλει να παρακολουθείται σε αντιπροσωπευτικά σημεία σε όλη τη χώρα από γενικούς γιατρούς, κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Η εξέλιξη της γρίπης παρακολουθείται με παρόμοιο τρόπο. Σύμφωνα με τον Σάντσεθ, η ισπανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο εδώ και εβδομάδες. Σύμφωνα με την Ελ Παϊς, τα σχέδια βρίσκονται πλέον στην τελική φάση. Πέντε αυτόνομες ισπανικές περιοχές έχουν ήδη πραγματοποιήσει πιλοτικές δοκιμές στο νέο μοντέλο επιτήρησης... Ωστόσο, δε θα εφαρμοστεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έκτου κύματος κορωνοϊού στην Ισπανία».