Ισπανία: Ναυάγιο με 68 μετανάστες στα Κανάρια Νησιά - Έξι νεκροί
(AP Photo/Sam Mednick)
(AP Photo/Sam Mednick)

Ισπανία: Ναυάγιο με 68 μετανάστες στα Κανάρια Νησιά - Έξι νεκροί

Ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο διέσωσε 68 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά με ένα αλιευτικό σκάφος που είχε ακινητοποιηθεί στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι ισπανικές αρχές.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό.

Το αρχιπέλαγος έχει γίνει το κύριο σημείο εισόδου στην Ισπανία για τους παράνομους μετανάστες από την Αφρική τα τελευταία χρόνια ενώ η διαδρομή είναι επίσης η πιο θανατηφόρα.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών Walking Borders δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδόν 5.000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα σε αυτή τη διαδρομή κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024.

Το φορτηγό πλοίο Philipp Oldendorff εντόπισε την Τετάρτη το σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο 440 ναυτικά μίλια νότια του νησιού της Τενερίφης και παρείχε την πρώτη βοήθεια στους μετανάστες, ενώ το κρουαζιερόπλοιο Insignia εκτράπηκε στην περιοχή για να παραλάβει τους επιζώντες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ισπανική ακτοφυλακή.

Το Insignia, το οποίο ανήκει στην Oceania Cruises με έδρα το Μαϊάμι, ανέσυρε επίσης τρεις σορούς από το σκάφος. Οι κακές καιρικές συνθήκες εμπόδισαν την ανάσυρση άλλων δύο σωμάτων, οπότε το πλοίο άφησε μια συσκευή εντοπισμού για να διευκολύνει την έρευνα.

Το μικρό πολυτελές κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 670 επιβατών πραγματοποιεί ένα ταξίδι 180 ημερών σε όλο τον κόσμο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

«Η ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα είναι υψίστης σημασίας για όλους τους ναυτικούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Oceania Cruises, η οποία ανήκει στη Norwegian Cruise Line Holdings.