ΗΠΑ: Συνελήφθη ένοπλος κοντά στο σπίτι του συντηρητικού δικαστή Κάβανο

ΗΠΑ: Συνελήφθη ένοπλος κοντά στο σπίτι του συντηρητικού δικαστή Κάβανο

Ένας ένοπλος, ο οποίος είχε εξαπολύσει απειλές εναντίον του συντηρητικού δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο συνελήφθη νωρίς το πρωί σήμερα κοντά στο σπίτι του στο Μέριλαντ, όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post ο άνδρας, που είναι ηλικίας περίπου 25 ετών, ήταν οργισμένος για τη γνωμοδότηση που διέρρευσε τον περασμένο μήνα και άφηνε να εννοηθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμάζεται να ανατρέψει την απόφαση «Roe v. Wade», του 1973, με την οποία νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στις ΗΠΑ.

«Περίπου στη 1.50 σήμερα, ένας άνδρας συνελήφθη κοντά στην κατοικία του δικαστή Κάβανο. Ήταν ένοπλος και εξαπέλυσε απειλές εναντίον του δικαστή», είπε η εκπρόσωπος Πατρίσια Μακέιμπ.

Γύρω από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει τοποθετηθεί ένας ψηλός, μαύρος φράχτης αφού διέρρευσε η γνωμοδότηση. Στελέχη του Δικαστηρίου είπαν ότι το κείμενο αυτό είναι αυθεντικό, όμως ένα προσχέδιο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι αυτή θα είναι και η τελική απόφαση. Με αφορμή τη γνωμοδότηση έχουν προγραμματιστεί το τελευταίο διάστημα πολλές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον και σε άλλες πόλεις από υποστηρικτές του δικαιώματος στην άμβλωση.