Φωτογραφία Αρχείου
ΗΠΑ: Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες
AP Photo/Gerald Herbert
AP Photo/Gerald Herbert
Φωτογραφία Αρχείου

ΗΠΑ: Πάνω από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ρεύμα μετά τις καταιγίδες

Περισσότερα από 890.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και άλλες πολιτείες του Κόλπου παρέμειναν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή μετά τις δολοφονικές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή την Πέμπτη, σύμφωνα με μετεωρολόγους και στοιχεία του PowerOutage.us.

Η καταιγίδα με ανέμους και τυφώνες έπληξε την περιοχή του Χιούστον την Πέμπτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, και αφήνοντας περίπου 800.000 οικήματα χωρίς ρεύμα, καθώς μεγάλο μέρος της πόλης βυθίστηκε στο σκοτάδι, είπε ο δήμαρχος.

Η ενεργειακή εταιρεία του Τέξας CenterPoint Energy έχει αυτήν τη στιγμή τις περισσότερες διακοπές με περίπου 719.000 από τους πελάτες τους, να μην έχουν ρεύμα, στην περιοχή του Χιούστον, σύμφωνα με το PowerOutage.us.

Νωρίτερα την Παρασκευή το CenterPoint ανέφερε στον ιστότοπό του, ότι αποκατέστησε την υπηρεσία ηλεκτροδότησης σε περισσότερους από 93.000 πελάτες της, τις τελευταίες 24 ώρες.

Στη Λουιζιάνα, η Entergy ήταν η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που επλήγη περισσότερο με περισσότερους από 54.000 πελάτες χωρίς υπηρεσία ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με το PowerOutage.us.