Οι Χούθι εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, αν και δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).
Οι τρομοκράτες οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, έχουν επιτεθεί από τον Οκτώβριο σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για τα οποία λένε ότι έχουν ισραηλινές διασυνδέσεις ή ότι πλέουν προς το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Πολλά εμπορικά πλοία στην περιοχή ανέφεραν τον αντίκτυπο των πυραύλων στα γύρω ύδατα, πρόσθεσε η CENTCOM.
Η Αρχή Θαλάσσιων Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου της Βρετανίας ανέφερε νωρίτερα έως και τρεις εκρήξεις σε απόσταση ενός έως πέντε ναυτικών μιλίων από ένα εμπορικό πλοίο στο στενό Μπαμπ - Αλ - Μαντάμπ, 33 ναυτικά μίλια ανατολικά του Aσάμπ της Ερυθραίας.
Ακούστηκαν ως και τρεις εκρήξεις «1 ως 5 ναυτικά μίλια» από το πλοίο, που βρισκόταν ανάμεσα στα παράλια της Ερυθραίας και της Υεμένης, εξήγησε η υπηρεσία σε λακωνικό μήνυμά της μέσω X (του πρώην Twitter), διευκρινίζοντας πως το σκάφος δεν υπέστη ζημιά και το πλήρωμα είναι «σώο».
Αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν αναστείλει τις εργασίες τους μέσω του υδάτινου δρόμου της Ερυθράς Θάλασσας ως απάντηση στις επιθέσεις, κάνοντας αντ' αυτού το μακρύτερο ταξίδι γύρω από την Αφρική.
Οι Χούθι έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τη σύγκρουση στη Γάζα και προειδοποίησαν ότι θα επιτεθούν σε αμερικανικά πολεμικά πλοία αν στοχοποιηθεί η ίδια η ομάδα πολιτοφυλακής.