ΗΠΑ για Διεθνές Δικαστήριο: Η απόφαση για το Ισραήλ συμπίπτει με τις απόψεις μας

ΗΠΑ για Διεθνές Δικαστήριο: Η απόφαση για το Ισραήλ συμπίπτει με τις απόψεις μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχολίασαν την Παρασκευή ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς συνάδει με την άποψη της Ουάσινγκτον ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να λάβει μέτρα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για να διασφαλίσει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δεν μπορεί να επαναληφθεί.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί περί γενοκτονίας είναι αβάσιμοι και σημειώνουμε ότι το δικαστήριο δεν προέβη σε διαπίστωση περί γενοκτονίας ούτε ζήτησε κατάπαυση του πυρός στην απόφασή του και ότι ζήτησε την άνευ όρων, άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Παγκόσμιο Δικαστήριο διέταξε την Παρασκευή το Ισραήλ να αποτρέψει τις πράξεις γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων και να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους αμάχους, αν και απέφυγε να διατάξει κατάπαυση του πυρός, όπως ζήτησε η Νότια Αφρική που προσέφυγε στο Δικαστήριο.