ΗΠΑ: 28.000 απολύσεις στα θεματικά πάρκα της Disneyland

ΗΠΑ: 28.000 απολύσεις στα θεματικά πάρκα της Disneyland

Η διοίκηση του γιγαντιαίου ομίλου ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Walt Disney Co ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις απολύσεις 28.000 εργαζομένων στα θεματικά του πάρκα, καθώς υφίσταται βαρύ πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου σε αυτά εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού.

Η Disney έχει ανοίξει ξανά όλα τα θεματικά πάρκα της σε Χόνγκ Κονγκ, Σανγκάη, Παρίσι, Φλόριντα, με μοναδική εξαίρεση αυτό της Καλιφόρνια, ωστόσο η κίνηση είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Περίπου τα δύο τρίτα των εργαζομένων της που πρόκειται να απολυθούν είναι μερικής απασχόλησης, διευκρίνισε η διεύθυνση της εταιρείας.

Η απόφαση οφείλεται στον «παρατεταμένο αντίκτυπο» της πανδημίας «στον κύκλο εργασιών μας» και στην «αβεβαιότητα για τη διάρκεια» που θα έχει η υγειονομική και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση, εξήγησε ο Τζος Ντ' Αμάρο επικεφαλής των θεματικών πάρκων της Disney. 

H εν λόγω ψυχαγωγική δραστηριότητα συνεισφέρει περίπου το 36% των ετήσιων εσόδων της Disney της οποίας, ο τζίρος  μειώθηκε κατά 85% από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. 

AP Photo/Chris Carlson