Ινδονησία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από φωτιά σε σταθμό αποθήκευσης καυσίμων (vid)

Ινδονησία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από φωτιά σε σταθμό αποθήκευσης καυσίμων (vid)

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε σταθμό αποθήκευσης καυσίμων στην Τζακάρτα.

Ο σταθμός αποθήκευσης καυσίμων λειτουργεί υπό την κρατική εταιρεία ενέργειας της Ινδονησίας Pertamina.

Η φωτιά, που ξεκίνησε μετά τις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) έκαψε σπίτια και οδήγησε κατοίκους στις γύρω πυκνοκατοικημένες περιοχές να φύγουν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους, σύμφωνα με βίντεο από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δύο από τα 16 θύματα ήταν παιδιά, ενώ 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σύμφωνα με τον Ραχμάτ Κριστάντο, στέλεχος της πυροσβεστικής.

Σε πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αμέσως, ακούστηκαν εκρήξεις καθώς οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή.

Πλάνα από τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν ανθρώπους σε κοντινές περιοχές να φεύγουν από τα σπίτια τους, να κουβαλούν τα υπάρχοντά τους και η φωτιά να καίει κάποια από τα σπίτια στην πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Το τηλεφωνικό κέντρο του κεντρικού πυροσβεστικού σταθμού στην Τζακάρτα είπε ότι έστειλε 31 μονάδες στην περιοχή Πλουμπάνγκ στη Βόρεια Τζακάρτα.

Ο Σατριάντι Γκουναουάν, αξιωματούχος του πυροσβεστικού σταθμού στη Βόρεια Τζακάρτα, τόνισε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Kompas TV ότι η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται στα γύρω σπίτια.

Η Pertamina ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι αιτίες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά τελούν υπό διερεύνηση.